Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Andel

Dankzij een alarmsysteem in Andel beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je handige informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Andel en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-andel

Alarminstallatie Andel aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Andel? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Andel en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Andel?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Altena houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 tot +/- €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1100,00 tot wel €2150,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Andel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Andel (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Andel. Zij werken met gangbare merken als Intersteel en Solo. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Giessen, Rijswijk, Hank en Dussen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Andel te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Andel vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, TP-Link, Foscam, Somfy + Hombli, Yale, Eufy, Eve, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Andel?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Andel voor thuis liggen je tussen de €350,00 en €875,00. De exacte prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de extra opties zoals camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €47,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per aansluiting. Zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Andel.


Postcodegebied: 4280, 4281

Plaats een reactie