Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Giessen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Giessen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Giessen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-giessen

Alarminstallatie Giessen plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Giessen? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Giessen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Giessen?

Krijg verschillende offertes van installateurs in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Altena hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Verder moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot €2250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1000,00 tot wel €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1750,00 – €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Giessen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Giessen (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Giessen. Zij kunnen je helpen met merken zoals Economy en Winland. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Rijswijk, Woudrichem, Andel en Hank.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Giessen te beperken. Check ook extra informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Giessen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy of Yale, Netamo, Hombli, Eufy, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Giessen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Giessen voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €1000,00. De precieze prijs is afhakelijk van het soort alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €32,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per camera. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Giessen.


Postcodegebied: 4283

Plaats een reactie