Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rijswijk

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Rijswijk beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we goede informatie over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Rijswijk en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-rijswijk

Alarminstallatie Rijswijk aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist controleert het signaal en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rijswijk? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Zo maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rijswijk.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Rijswijk?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven uit jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Altena houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot +/- €1650,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2650,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Rijswijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rijswijk (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rijswijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Salvus en Grothe. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Woudrichem, Almkerk, Giessen en Andel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Rijswijk te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Rijswijk vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan bekend om een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, Bosch & Eve, Hombli, Eufy, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Rijswijk?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Rijswijk voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1450,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. Een agent waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €150,00 per unit. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Rijswijk.


Postcodegebied: 4284

Plaats een reactie