Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Langedijke

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Langedijke beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je uitgebreide info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Langedijke en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-langedijke

Alarminstallatie Langedijke plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Langedijke? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Langedijke en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Langedijke?

Krijg verschillende offertes van specialisten uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Ooststellingwerf kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. Tevens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot +/- €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 – €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1700,00 tot en met €2500,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Langedijke.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Langedijke (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Langedijke. Zij hebben ervaring met merken als Cadxx en TP-Link. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Ravenswoud, Fochteloo, Elsloo en Makkinga.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Langedijke te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Langedijke vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ + Eufy, Arlo, Netamo, Hombli, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Langedijke?

De kosten van een slim alarmsysteem in Langedijke voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €875,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per unit. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera voor €625,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Langedijke.


Postcodegebied: 8425

Plaats een reactie