Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Fochteloo

Door middel van een alarmsysteem in Fochteloo voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we handige info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Fochteloo en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-fochteloo

Alarminstallatie Fochteloo aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Soms wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Fochteloo? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Een interessante keuze is een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Fochteloo.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Fochteloo?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Ooststellingwerf houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot wel €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €1950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Fochteloo.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Fochteloo (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel bekijk je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Fochteloo. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Fixapart en Duracell. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Oosterwolde, Haule, Ravenswoud en Langedijke.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Fochteloo te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Fochteloo vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link of Eve, Netamo, Eufy, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Fochteloo?

De kosten van een goed alarmsysteem in Fochteloo voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1125,00. De normale prijs is afhakelijk van het type alarm, extra opties zoals camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een bedrade camera vanaf €300,00 per aansluiting. Zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Fochteloo.


Postcodegebied: 8428

Plaats een reactie