Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zoetermeer

Met een alarmsysteem in Zoetermeer schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je meer gemoedsrust. Ook waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we handige informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Zoetermeer en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-zoetermeer

Alarminstallatie Zoetermeer aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zoetermeer? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan markeer je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zoetermeer en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Zoetermeer?

Vraag offertes op bij bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Zoetermeer laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot wel €1650,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €2300,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Zoetermeer.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zoetermeer (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zoetermeer. Zij kunnen je helpen met merken zoals HEKA en Lloyd. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Waddinxveen, Gouda, Westland en Lansingerland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Zoetermeer te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Zoetermeer vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy, Foscam of Arlo, Yale, Eufy, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Zoetermeer?

De kosten van een goed alarmsysteem in Zoetermeer voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1175,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Zoetermeer.


Postcodegebied: 2381, 2700, 2701, 2702, 2711, 2712, 2713, 2715, 2716, 2717, 2718, 2719, 2721, 2722, 2723, 2724, 2725, 2726, 2727, 2728, 2729

Plaats een reactie