Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tirns

Door het installeren van een alarmsysteem in Tirns voel je je een stuk veiliger thuis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je praktische informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Tirns en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-tirns

Alarminstallatie Tirns laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tirns? In het stukje hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tirns en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Tirns?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in direct regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1050,00 – €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1850,00 tot en met €3000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Tirns.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tirns (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tirns. Zij hebben ervaring met merken als JAGO en Bosch. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Ysbrechtum, Boazum, Loënga en Scharnegoutum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Tirns te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Tirns vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link, Somfy & Netamo, Hombli, Eve, Yale, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Tirns?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Tirns voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1000,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Tirns.


Postcodegebied: 8632

Plaats een reactie