Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Scharnegoutum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Scharnegoutum beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs check je uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder bieden we op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Scharnegoutum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-scharnegoutum

Alarminstallatie Scharnegoutum plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Scharnegoutum? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Scharnegoutum en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Scharnegoutum?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €1950,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1300,00 oplopend tot €2300,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Scharnegoutum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Scharnegoutum (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Scharnegoutum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Mobiak S.A. en Konig. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Loënga, Tirns, Goënga en Gauw.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Scharnegoutum te beperken. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Scharnegoutum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link & Netamo, Yale, Eve, Eufy, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Scharnegoutum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Scharnegoutum voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1025,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €47,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Scharnegoutum.


Postcodegebied: 8629

Plaats een reactie