Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mussel

Door het installeren van een alarmsysteem in Mussel is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp lees je betrouwbare info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Mussel en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-mussel

Alarminstallatie Mussel aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mussel? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mussel en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Mussel?

Vraag offertes op bij bedrijven uit jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Stadskanaal houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot wel €1700,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 – €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 tot €2100,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Mussel.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mussel (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mussel. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als First Alert en Networx. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Vledderveen, Onstwedde, Musselkanaal en Exloërveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Mussel te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Mussel vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link + Eve, Arlo, Hombli, Yale, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Mussel?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Mussel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1200,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per camera. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Mussel.


Postcodegebied: 9584

Plaats een reactie