Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosteind

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Oosteind voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp check je goede informatie over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Oosteind en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-oosteind

Alarminstallatie Oosteind laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosteind? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosteind en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Oosteind?

Krijg verschillende offertes van specialisten in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Oosterhout kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot +/- €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 – €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1450,00 – €2000,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Oosteind.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, pincode, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosteind (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosteind. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als S.O.S. en Notifier. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Den Hout, Made, Rijsbergen en Achtmaal.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Oosteind te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oosteind vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link of Arlo, Eufy, Hombli, Yale, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oosteind?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oosteind voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1425,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €45,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Wil je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Oosteind.


Postcodegebied: 4909

Plaats een reactie