Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Made

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Made voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, beperkt de eventuele schade en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we betrouwbare info over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Made en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-made

Alarminstallatie Made installeren

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Made? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor maak je een plan welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Made en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Made?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Drimmelen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €675,00 tot +/- €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 oplopend tot €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1550,00 – €2200,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Made.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Made (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Made. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Clarius en Sentry. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe, Den Hout en Oosteind.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Made te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Made vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link + Yale, Eve, Arlo, Eufy, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Made?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Made voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1150,00. De precieze prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Made.


Postcodegebied: 4920, 4921

Plaats een reactie