Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rijen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Rijen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp bieden we populaire info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste doorzoek je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Rijen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-rijen

Alarminstallatie Rijen plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rijen? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rijen en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Rijen?

Vergelijk tarieven van experts in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Gilze en Rijen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €1800,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rijen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rijen (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rijen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Uni-T en Theben. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Molenschot, Hulten, Castelre en Ulicoten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Rijen te verkleinen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Rijen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Foscam, Somfy, TP-Link + Eufy, Yale, Netamo, Arlo, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Rijen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Rijen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1075,00. De echte prijs hangt af van het type alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Rijen.


Postcodegebied: 5120, 5121, 5122

Plaats een reactie