Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterhout

Door middel van een alarmsysteem in Oosterhout schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze keuzehulp bieden we uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Oosterhout en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-oosterhout

Alarminstallatie Oosterhout laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterhout? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan maak je een plan welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterhout en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oosterhout?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Oosterhout beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot wel €1400,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot wel €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 tot circa €2450,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Oosterhout.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, pas, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterhout (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterhout. Zij werken met gangbare merken als Intersteel en Suprema. Of bekijk bedrijven en installateurs in Drimmelen, Geertruidenberg, Zundert en Etten-Leur.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oosterhout te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oosterhout vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een complete alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link + Eufy, Netamo, Eve, Arlo, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Oosterhout?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Oosterhout voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €1050,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €42,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Oosterhout.


Postcodegebied: 4909

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie