Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Steenwijkerwold

Met een alarmsysteem in Steenwijkerwold beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp bieden we populaire info over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast bieden we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Steenwijkerwold en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-steenwijkerwold

Alarminstallatie Steenwijkerwold plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Steenwijkerwold? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie weet je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Steenwijkerwold en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De expert hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Steenwijkerwold?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Steenwijkerland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1350,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1125,00 – €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1350,00 – €2800,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Steenwijkerwold.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Steenwijkerwold (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Steenwijkerwold. Zij hebben ervaring met merken als Firex en GPS Perimeter. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Basse, Zuidveen, Marijenkampen en Willemsoord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Steenwijkerwold te beperken. Bekijk ook meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Steenwijkerwold vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy + Yale, Arlo, Eufy, Eve, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Steenwijkerwold?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Steenwijkerwold voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1100,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook checkt de centralist wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €47,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €225,00 p/stuk. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Steenwijkerwold.


Postcodegebied: 8341

Plaats een reactie