Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Basse

Door middel van een alarmsysteem in Basse is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we goede details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder check je hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Basse en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-basse

Alarminstallatie Basse installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Basse? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan weet je welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Basse en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Basse?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Steenwijkerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot +/- €1900,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot circa €2700,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Basse.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Basse (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht vind je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Basse. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als MDK en Heek. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Zuidveen, Onna, Steenwijkerwold en Marijenkampen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Basse te verkleinen. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Basse vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Bosch, Foscam of Netamo, Hombli, Eufy, Yale, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Basse?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Basse voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1500,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera voor €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Basse.


Postcodegebied: 8342

Plaats een reactie