Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Smallingerland

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Smallingerland is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp lees je populaire info over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Smallingerland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-smallingerland

Alarminstallatie Smallingerland laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent bekijkt de melding en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Smallingerland? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier maak je een plan welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Smallingerland en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Smallingerland?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Smallingerland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Verder heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot €1200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 – €2200,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot en met €2200,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Smallingerland.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Smallingerland (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Smallingerland. Zij hebben ervaring met merken als Secu en Recommand. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Opsterland, Tytsjerksteradiel, Schiermonnikoog en Ameland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Smallingerland te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Smallingerland vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een zeer veilige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Vaak werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch + Arlo, Eufy, Eve, Hombli, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Smallingerland?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Smallingerland voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €925,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer neemt meteen contact op met de bewoners bij een noodgeval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Smallingerland.


Postcodegebied: 9214

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie