Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Skingen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Skingen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder check je op deze pagina verschillende beveiligingsbedrijven in Skingen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-skingen

Alarminstallatie Skingen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert controleert het signaal en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Skingen? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier ontdek je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Skingen en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De specialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Skingen?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Waadhoeke hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot wel €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €2200,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Skingen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Skingen (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In dit overzicht bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Skingen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Hikvision en Economy. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Kimswerd, Arum, Zweins en Schalsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Skingen te verkleinen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Skingen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link, Foscam & Netamo, Yale, Eufy, Eve, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Skingen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Skingen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1375,00. De normale prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, extra services zoals camerabeveiliging of gasdetector, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €52,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €200,00 per stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera vanaf €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Skingen.


Postcodegebied: 8816

Plaats een reactie