Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Arum

Door middel van een alarmsysteem in Arum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij goede informatie over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Arum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-arum

Alarminstallatie Arum installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging zal het alarm afgaan en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Arum? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Arum en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Arum?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot wel €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Investering inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2800,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Arum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Arum (november 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel vind je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Arum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Western Digital en Unisafe. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Lollum, Winsum, Kimswerd en Skingen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Arum te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Arum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy & Arlo, Netamo, Eufy, Eve, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Arum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Arum voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €850,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het type alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 & €37,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Arum.


Postcodegebied: 8822

Plaats een reactie