Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kimswerd

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Kimswerd voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Kimswerd en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-kimswerd

Alarminstallatie Kimswerd laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Tegen extra betaling is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent onderzoekt de melding en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kimswerd? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kimswerd.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Kimswerd?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1500,00 – €2350,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Kimswerd.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kimswerd (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kimswerd. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Optex en Xmarker. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Arum, Lollum, Skingen en Zweins.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven relevante tips de opties voor inbraak in Kimswerd te verminderen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Kimswerd vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, D-Link, EZVIZ, TP-Link + Hombli, Eufy, Eve, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Kimswerd?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Kimswerd voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1200,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €47,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €150,00 p/stuk. Heb je liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Kimswerd.


Postcodegebied: 8821

Plaats een reactie