Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zweins

Door middel van een alarmsysteem in Zweins voel je je een stuk veiliger thuis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we handige informatie over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Zweins en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-zweins

Alarminstallatie Zweins installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Zweins? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie maak je een plan welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zweins en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De vakman geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Zweins?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Waadhoeke houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking. Verder heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot wel €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €975,00 – €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 tot circa €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Zweins.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zweins (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zweins. Zij werken met gangbare merken als Secuplus en Nedis. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Skingen, Kimswerd, Schalsum en Peins.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Zweins te beperken. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Zweins vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een complete alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link of Eufy, Hombli, Eve, Yale, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Zweins?

De kosten van een goed alarmsysteem in Zweins voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1475,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis controleert een centralist wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per camera. Wil je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Zweins.


Postcodegebied: 8814

Plaats een reactie