Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Iens

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Iens beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je populaire info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Iens en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-iens

Alarminstallatie Iens plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Iens? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier maak je een plan welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Iens en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Iens?

Ontvang gratis offertes van specialisten in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €2150,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €1950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Iens.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Iens (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Iens. Zij hebben ervaring met merken als JAGO en Profiline. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Easterein, Itens, Kûbaard en Wommels.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Iens te verkleinen. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Iens vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy of Eve, Yale, Hombli, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Iens?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Iens voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1400,00. De offerteprijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De investering in een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 & €50,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Iens.


Postcodegebied: 8733

Plaats een reactie