Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Itens

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Itens beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je handige details over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Itens en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-itens

Alarminstallatie Itens laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Itens? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Itens.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Itens?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €2150,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 tot +/- €1950,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1450,00 tot wel €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Itens.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Itens (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Itens. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als S.O.S. en Neovo. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Reahûs, Hidaard, Easterein en Iens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven handig tips om de opties voor inbraak in Itens te verminderen. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Itens vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ & Yale, Hombli, Netamo, Arlo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Itens?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Itens voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €1200,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort alarm, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en €45,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Itens.


Postcodegebied: 8735

Plaats een reactie