Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hidaard

Met een alarmsysteem in Hidaard beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp check je uitgebreide details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Hidaard en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-hidaard

Alarminstallatie Hidaard laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hidaard? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie markeer je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hidaard en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Hidaard?

Vergelijk tarieven van specialisten in direct regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Evenzeer moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2150,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 – €2000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Hidaard.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hidaard (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hidaard. Zij hebben ervaring met merken als Vaiani en ACT. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Hartwerd, Burgwerd, Reahûs en Itens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Hidaard te limiteren. Check ook extra informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Hidaard vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, EZVIZ, D-Link, Somfy, TP-Link + Eufy, Arlo, Hombli, Eve, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Hidaard?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hidaard voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €1350,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort alarm, extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per aansluiting. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Hidaard.


Postcodegebied: 8737

Plaats een reactie