Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Musselkanaal

Dankzij een alarmsysteem in Musselkanaal kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij praktische details over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Musselkanaal en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-musselkanaal

Alarminstallatie Musselkanaal laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een ongewone beweging slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Musselkanaal? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier kom je erachter welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Musselkanaal en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Musselkanaal?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Stadskanaal houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 – €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1550,00 tot wel €2250,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Musselkanaal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Musselkanaal (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Musselkanaal. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als EATON en SMP. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Mussel, Vledderveen, Exloërveen en 1e Exloërmond.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Musselkanaal te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Alarmlicht.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Musselkanaal vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, D-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam + Hombli, Arlo, Yale, Eve, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Musselkanaal?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Musselkanaal voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €800,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis analyseert een operator wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per unit. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Musselkanaal.


Postcodegebied: 9580, 9581

Plaats een reactie