Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rietmolen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Rietmolen voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Rietmolen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-rietmolen

Alarminstallatie Rietmolen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rietmolen? In het gedeelte hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rietmolen en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Rietmolen?

Vergelijk tarieven van experts in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Berkelland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, buitensirene. Ook heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot +/- €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 – €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1300,00 tot circa €2850,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Rietmolen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rietmolen (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel vind je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rietmolen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als ATV en VanderBilt. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Eefde, Gorssel, Neede en Rekken.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven handig tips om de opties voor inbraak in Rietmolen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Rietmolen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam, Bosch of Arlo, Eve, Eufy, Yale, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Rietmolen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Rietmolen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €825,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per camera. Liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Rietmolen.


Postcodegebied: 7165

Plaats een reactie