Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wamel

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Wamel schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp doorzoek je betrouwbare details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien doorzoek je op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Wamel en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-wamel

Alarminstallatie Wamel aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wamel? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo maak je een plan welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wamel en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Wamel?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente West Maas en Waal beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot wel €1750,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 tot €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Wamel.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wamel (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wamel. Zij werken met gangbare merken als BBC en Eyseo. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Elst, Lent, Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de kans op inbraak in Wamel te beperken. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wamel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam, Bosch + Arlo, Netamo, Eufy, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Wamel?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Wamel voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1275,00. De echte prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat er gaande is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een specialist neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €32,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 p/stuk. Liever optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Wamel.


Postcodegebied: 6659

Plaats een reactie