Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stadskanaal

Met een alarmsysteem in Stadskanaal schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je goede details over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder bieden we hier een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Stadskanaal en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-stadskanaal

Alarminstallatie Stadskanaal laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stadskanaal? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie maak je een plan welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stadskanaal en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Stadskanaal?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Stadskanaal gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 – €1850,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot wel €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1750,00 tot circa €1950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Stadskanaal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stadskanaal (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stadskanaal. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Secu en INIM. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Westerwolde, Midden-Groningen, Tynaarlo en Aa en Hunze.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Stadskanaal te beperken. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Stadskanaal vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, Foscam, TP-Link, EZVIZ of Yale, Eve, Hombli, Netamo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Stadskanaal?

De kosten van een slim alarmsysteem in Stadskanaal voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1100,00. De offerteprijs hangt af van welk alarm je kiest, extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €40,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Stadskanaal.


Postcodegebied: 9500, 9501, 9502, 9503

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie