Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Onstwedde

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Onstwedde is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp delen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Onstwedde en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-onstwedde

Alarminstallatie Onstwedde installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Onstwedde? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan markeer je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Onstwedde en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Onstwedde?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in direct regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Stadskanaal laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Investering inclusief montage: €650,00 – €2100,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 tot wel €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1750,00 tot wel €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Onstwedde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Onstwedde (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bieden wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Onstwedde. Zij hebben ervaring met merken als Lobeco en Xteq. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Hoogezand, Kiel-Windeweer, Vledderveen en Mussel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Onstwedde te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Rookmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Onstwedde vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link, EZVIZ & Hombli, Eufy, Netamo, Eve, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Onstwedde?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Onstwedde voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1500,00. De totaalprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Onstwedde.


Postcodegebied: 9591

Plaats een reactie