Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mirns

Door het installeren van een alarmsysteem in Mirns is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je goede informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Mirns en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-mirns

Alarminstallatie Mirns aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional controleert het signaal en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Mirns? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier kom je erachter welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mirns.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Mirns?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Fryske Marren kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot +/- €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 tot en met €2900,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Mirns.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mirns (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mirns. Zij werken met gangbare merken als BHV en Van Lien. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Bakhuizen, Oudemirdum, Rijs en Harich.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Mirns te verkleinen. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Mirns vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In veel gevallen bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Foscam, Somfy of Yale, Netamo, Eve, Eufy, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Mirns?

De kosten van een slim alarmsysteem in Mirns voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1325,00. De exacte prijs hangt af van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert waarschuwt de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €55,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €250,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Mirns.


Postcodegebied: 8573

Plaats een reactie