Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rijs

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Rijs is jouw woning dag en nacht beveiligd. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je populaire info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Rijs en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-rijs

Alarminstallatie Rijs installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rijs? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier markeer je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rijs.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Rijs?

Krijg verschillende offertes van installateurs in de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente De Fryske Marren gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 – €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1900,00 – €2000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Rijs.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rijs (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rijs. Zij kunnen je helpen met merken zoals Enforcer en Panasonic. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in Mirns, Bakhuizen, Harich en Nijemirdum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de kans op inbraak in Rijs te beperken. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Rijs vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een zeer veilige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Foscam, Bosch of Eufy, Netamo, Eve, Arlo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Rijs?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Rijs voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €875,00. De normale prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker waarschuwt de bewoners Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Rijs.


Postcodegebied: 8572

Plaats een reactie