Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijemirdum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Nijemirdum beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder check je op deze site erkende beveiligingsbedrijven in Nijemirdum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-nijemirdum

Alarminstallatie Nijemirdum laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker bekijkt de situatie en belt direct de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijemirdum? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan markeer je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijemirdum.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Nijemirdum?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente De Fryske Marren kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarbij moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Dit werkt heel erg effectief, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Investering inclusief aanleggen: €1850,00 tot +/- €2200,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Nijemirdum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijemirdum (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijemirdum. Zij hebben ervaring met merken als Ramcro en TP-Link. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Harich, Rijs, Sondel en Ruigahuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Nijemirdum te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Nijemirdum vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In potentie kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link + Eve, Eufy, Yale, Netamo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Nijemirdum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Nijemirdum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €875,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort systeem, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €42,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per unit. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Nijemirdum.


Postcodegebied: 8566

Plaats een reactie