Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Mookhoek

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Mookhoek voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we handige info over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Mookhoek en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-mookhoek

Alarminstallatie Mookhoek laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering zal het alarm afgaan en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Mookhoek? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Mookhoek.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De specialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Mookhoek?

Vergelijk tarieven van specialisten uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Heel veel mensen in de gemeente Hoeksche Waard hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1500,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 oplopend tot €2650,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Mookhoek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Mookhoek (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht delen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Mookhoek. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Samsung en System Sensor. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in s-Gravendeel, Puttershoek, Strijensas en Strijen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Mookhoek te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Mookhoek vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Somfy, D-Link, Foscam, Bosch of Netamo, Eufy, Eve, Yale, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Mookhoek?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Mookhoek voor thuis liggen je tussen de €400,00 en €1050,00. De precieze prijs komt tot stand door het soort alarm, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt analyseert een operator of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij overval, inbraak of brand. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera vanaf €525,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Mookhoek.


Postcodegebied: 3293

Plaats een reactie