Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rasquert

Door het installeren van een alarmsysteem in Rasquert schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we handige informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend check je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Rasquert en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-rasquert

Alarminstallatie Rasquert laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional kijkt direct mee en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rasquert? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Zo ontdek je welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rasquert en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Rasquert?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit de regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 tot ongeveer €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot circa €2200,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rasquert.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rasquert (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rasquert. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Olympia en Betty. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Den Andel, Saaxumhuizen, Tinallinge en Baflo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Rasquert te verkleinen. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Rasquert vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, Bosch, TP-Link, D-Link of Arlo, Hombli, Eve, Netamo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Rasquert?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Rasquert voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1500,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Rasquert.


Postcodegebied: 9955

Plaats een reactie