Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Saaxumhuizen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Saaxumhuizen kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Saaxumhuizen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-saaxumhuizen

Alarminstallatie Saaxumhuizen aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Soms wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Saaxumhuizen? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier kom je erachter welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er bestaan diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Saaxumhuizen en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Saaxumhuizen?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in direct regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Het Hogeland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot +/- €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot +/- €1900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Saaxumhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Saaxumhuizen (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel tonen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Saaxumhuizen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Asecos en Microtech. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Onderdendam, Mensingeweer, Den Andel en Rasquert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Saaxumhuizen te limiteren. Check ook extra informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Saaxumhuizen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, D-Link, Somfy, EZVIZ of Arlo, Netamo, Hombli, Eufy, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Saaxumhuizen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Saaxumhuizen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €925,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist wat er gaande is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners bij een noodgeval Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera vanaf €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Saaxumhuizen.


Postcodegebied: 9957

Plaats een reactie