Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noordwolde

Door het installeren van een alarmsysteem in Noordwolde is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp doorzoek je betrouwbare info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Noordwolde en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-noordwolde

Alarminstallatie Noordwolde laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Noordwolde? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan ontdek je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noordwolde en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Noordwolde?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Weststellingwerf hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1400,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde sensoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1850,00 tot wel €2950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Noordwolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noordwolde (juli 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noordwolde. Zij kunnen je helpen met merken zoals Dicon en Honeywell. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Boijl, Vinkega, Zandhuizen en Oosterstreek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Noordwolde te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Noordwolde vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een intelligente alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, TP-Link, Foscam, Bosch of Netamo, Arlo, Hombli, Eve, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Noordwolde?

De kosten van een goed alarmsysteem in Noordwolde voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1000,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasmelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €175,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Noordwolde.


Postcodegebied: 8390, 8391

Plaats een reactie