Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zandhuizen

Met een alarmsysteem in Zandhuizen kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je goede info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder bieden we op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Zandhuizen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-zandhuizen

Alarminstallatie Zandhuizen installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad slaat het alarm aan en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert analyseert de situatie en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zandhuizen? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Een interessante keuze is een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zandhuizen.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Zandhuizen?

Vergelijk tarieven van specialisten uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Weststellingwerf laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, buitensirene, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1650,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 tot €2200,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot en met €2700,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Zandhuizen.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zandhuizen (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zandhuizen. Zij werken met gangbare merken als Agfa en Friedland. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Noordwolde, Boijl, Oosterstreek en Boschoord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we handig tips om de kans op inbraak in Zandhuizen te verminderen. Lees ook meer info over Bewegingsmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Zandhuizen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, D-Link, Bosch, Somfy + Eve, Arlo, Netamo, Eufy, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Zandhuizen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Zandhuizen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1375,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, extra services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €250,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zandhuizen.


Postcodegebied: 8389

Plaats een reactie