Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterstreek

Door het installeren van een alarmsysteem in Oosterstreek is jouw woning dag en nacht beveiligd. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp bieden we handige details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we hier erkende beveiligingsbedrijven in Oosterstreek en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-oosterstreek

Alarminstallatie Oosterstreek laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterstreek? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan weet je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterstreek en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De vakman geeft altijd een goed instructie. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Oosterstreek?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Weststellingwerf gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Ook zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 tot €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1150,00 tot +/- €2300,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Oosterstreek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterstreek (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterstreek. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Fixapart en Olympia. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Zandhuizen, Noordwolde, Boschoord en Doldersum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oosterstreek te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Oosterstreek vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, EZVIZ, Bosch, D-Link + Arlo, Hombli, Yale, Eufy, Eve.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oosterstreek?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Oosterstreek voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €800,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, SMS, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per camera. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €400,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Oosterstreek.


Postcodegebied: 8388

Plaats een reactie