Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Smilde

Door het installeren van een alarmsysteem in Smilde beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we praktische details over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Smilde en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-smilde

Alarminstallatie Smilde aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional kijkt de melding na en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Smilde? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier markeer je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Smilde en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Smilde?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Midden-Drenthe gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €700,00 – €2200,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 – €2100,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Smilde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Smilde (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht tonen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Smilde. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Pulsar en Invoxia. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Appelscha, Hoogersmilde, Bovensmilde en Drijber.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Smilde te limiteren. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Smilde vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Arlo, Eve, Eufy, Hombli, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Smilde?

De kosten van een goed alarmsysteem in Smilde voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1050,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per unit. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Smilde.


Postcodegebied: 9422

Plaats een reactie