Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bovensmilde

Met een alarmsysteem in Bovensmilde beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp vind je populaire informatie over de meest populaire systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bieden we op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Bovensmilde en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-bovensmilde

Alarminstallatie Bovensmilde laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bovensmilde? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar de zwakke plekken liggen. Aan de hand hiervan markeer je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bovensmilde.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Bovensmilde?

Vraag offertes op bij installateurs uit de regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Drenthe houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot wel €1700,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 oplopend tot €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Bovensmilde.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bovensmilde (november 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bovensmilde. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Velleman en Viper. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Smilde, Appelscha, Drijber en Wijster.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bovensmilde te beperken. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Bovensmilde vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch & Netamo, Eufy, Hombli, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bovensmilde?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bovensmilde voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €800,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of gasmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €32,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €450,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Bovensmilde.


Postcodegebied: 9420, 9421, 9422

Plaats een reactie