Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijster

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Wijster heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp doorzoek je goede informatie over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien check je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Wijster en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-wijster

Alarminstallatie Wijster aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijster? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie maak je een plan welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijster en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wijster?

Ontvang gratis offertes van vakmannen uit de buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Midden-Drenthe kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1500,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wijster.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijster (november 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijster. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als HEKA en STD. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Drijber, Bovensmilde, Spier en Oranje.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Wijster te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Wijster vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, TP-Link, Somfy, Foscam of Netamo, Eufy, Yale, Eve, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Wijster?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wijster voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1450,00. De precieze prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties checkt de centralist wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €45,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij beweging krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per camera. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera voor €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Wijster.


Postcodegebied: 9418

Plaats een reactie