Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oranje

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Oranje is jouw woning dag en nacht beveiligd. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs lees je populaire informatie over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Verder check je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Oranje en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oranje

Alarminstallatie Oranje laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator bekijkt de situatie en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oranje? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Daardoor markeer je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, E-mail, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oranje en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Oranje?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Midden-Drenthe laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot wel €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 tot wel €2600,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Oranje.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oranje (december 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oranje. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Urmet en Duracell. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Spier, Wijster, Hijken en Hooghalen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oranje te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oranje vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy + Arlo, Yale, Hombli, Eve, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Oranje?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oranje voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €1275,00. De totaalprijs komt tot stand door het type alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist neemt meteen contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 per stuk. Voorkeur voor maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Oranje.


Postcodegebied: 9416

Plaats een reactie