Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Breda

Door het installeren van een alarmsysteem in Breda beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je goede details over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Breda en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-breda

Alarminstallatie Breda laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Breda? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor ontdek je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Breda en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Breda?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Breda kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 tot wel €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 – €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1400,00 tot €2050,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Breda.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pincode, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Breda (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Breda. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Urmet en Aten. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Etten-Leur, Zundert, Moerdijk en Halderberge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we handig tips om de kans op inbraak in Breda te limiteren. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Breda vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch of Arlo, Eufy, Yale, Hombli, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Breda?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Breda voor thuis liggen tussen de €425,00 en €875,00. De echte prijs komt tot stand door het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) in het geval van een inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €45,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €300,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Breda.


Postcodegebied: 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie