Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bavel

Dankzij een alarmsysteem in Bavel beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp lees je praktische informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Bavel en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-bavel

Alarminstallatie Bavel laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist controleert het signaal en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Bavel? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op deze manier ontdek je welke toegangsplekken voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er zijn meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bavel en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De installateur legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Bavel?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Breda kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot €2200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot en met €2550,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Bavel.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bavel (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bavel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Nauta en Videotec. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Dorst, Galder, Ulvenhout en Teteringen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bavel te verkleinen. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Bavel vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Regelmatig kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam, EZVIZ + Eve, Arlo, Eufy, Hombli, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bavel?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Bavel voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €825,00. De totaalprijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €37,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €200,00 per camera. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Bavel.


Postcodegebied: 4854

Plaats een reactie