Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wons

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Wons beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp lees je praktische informatie over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Bovendien tonen wij op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Wons en vind je slimme tips tegen inbraak.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-wons

Alarminstallatie Wons plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator kijkt de melding na en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wons? In het onderstaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Aan de hand hiervan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wons en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist legt precies uit hoe het systeem werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wons?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de sensoren werken op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1350,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €975,00 tot +/- €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2050,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Wons.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wons (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wons. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als SMP en Hemmink. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Witmarsum, Pingjum, Schraard en Longerhouw.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Wons te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Wons vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, TP-Link, Somfy, Bosch, D-Link & Eve, Yale, Eufy, Hombli, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Wons?

De kosten van een slim alarmsysteem in Wons voor thuis liggen tussen de €475,00 en €1450,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 & €32,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 p/stuk. Zoek je haarscherp beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Wons.


Postcodegebied: 8747

Plaats een reactie