Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schraard

Door middel van een alarmsysteem in Schraard is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Schraard en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-schraard

Alarminstallatie Schraard laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schraard? In dit handige stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schraard en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Schraard?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, rookmelders. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1900,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Kosten inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Schraard.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schraard (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schraard. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sentrol en ATV. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Wons, Witmarsum, Longerhouw en Schettens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Schraard te verminderen. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Schraard vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch, TP-Link & Netamo, Yale, Eufy, Hombli, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Schraard?

De kosten van een goed alarmsysteem in Schraard voor thuis liggen tussen de €400,00 en €925,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het type alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. De operator zoekt meteen contact met de bewoners bij een noodgeval Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera voor €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Schraard.


Postcodegebied: 8746

Plaats een reactie