Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Longerhouw

Door middel van een alarmsysteem in Longerhouw heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Longerhouw en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-longerhouw

Alarminstallatie Longerhouw installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger bekijkt de melding en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Longerhouw? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie kom je erachter welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Longerhouw en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Longerhouw?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 oplopend tot €2150,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1275,00 tot €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Longerhouw.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Longerhouw (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Longerhouw. Zij kunnen je helpen met merken zoals Omikron en Velleman. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Schraard, Wons, Schettens en Hichtum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Longerhouw te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Longerhouw vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Somfy, Foscam, Bosch & Eufy, Yale, Hombli, Arlo, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Longerhouw?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Longerhouw voor thuis liggen gemiddeld tussen de €425,00 en €1275,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera voor €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Longerhouw.


Postcodegebied: 8745

Plaats een reactie