Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hichtum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Hichtum kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp tonen wij populaire info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Hichtum en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-hichtum

Alarminstallatie Hichtum laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Hichtum? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan bepaal je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hichtum en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hichtum?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot +/- €1850,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €925,00 tot €2400,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1700,00 tot en met €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Hichtum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hichtum (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hichtum. Zij hebben ervaring met merken als JSC Merseta en Videotec. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Schettens, Longerhouw, Burgwerd en Hartwerd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hichtum te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Rookmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hichtum vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een innovatieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ + Eufy, Hombli, Yale, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Hichtum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hichtum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €500,00 en €875,00. De exacte prijs is afhakelijk van het type alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per aansluiting. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Hichtum.


Postcodegebied: 8743

Plaats een reactie