Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Burgwerd

Door het installeren van een alarmsysteem in Burgwerd kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je handige info over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Burgwerd en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-burgwerd

Alarminstallatie Burgwerd laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Burgwerd? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan bepaal je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Burgwerd en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De vakman geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Burgwerd?

Vergelijk tarieven van specialisten in jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot €1750,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1550,00 oplopend tot €2100,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Burgwerd.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Burgwerd (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Burgwerd. Zij kunnen je helpen met merken zoals System Sensor en WBox Technologies. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Hichtum, Schettens, Hartwerd en Hidaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Burgwerd te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Brandblusser.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Burgwerd vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, D-Link, Bosch, Foscam of Arlo, Eve, Hombli, Netamo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Burgwerd?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Burgwerd voor thuis liggen tussen de €550,00 en €825,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator wat er aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €450,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Burgwerd.


Postcodegebied: 8742

Plaats een reactie