Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hartwerd

Met een alarmsysteem in Hartwerd beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp check je goede informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Hartwerd en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-hartwerd

Alarminstallatie Hartwerd laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist analyseert de melding en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hartwerd? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan markeer je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om de pakkans te vergroten is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hartwerd en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Hartwerd?

Bekijk actuele prijzen bij beveiligingsbedrijven in jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Ook zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot +/- €1450,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 – €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1300,00 – €2800,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Hartwerd.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hartwerd (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hartwerd. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Garvan en Omikron. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Burgwerd, Hichtum, Hidaard en Reahûs.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Hartwerd te verkleinen. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hartwerd vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In veel gevallen heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam, EZVIZ of Eve, Netamo, Eufy, Yale, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Hartwerd?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hartwerd voor thuis liggen ongeveer tussen de €350,00 en €900,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, extra opties zoals camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een specialist waarschuwt de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €47,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Wil je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Hartwerd.


Postcodegebied: 8741

Plaats een reactie