Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Diphoorn

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Diphoorn heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp tonen wij praktische info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Diphoorn en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-diphoorn

Alarminstallatie Diphoorn laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Diphoorn? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor kom je erachter welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Diphoorn en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De specialist geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Diphoorn?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Coevorden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot +/- €1700,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 – €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Diphoorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Diphoorn (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht delen wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Diphoorn. Zij kunnen je helpen met merken zoals TP-Link en Netgear. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Erm, Veenoord, Sleen en Nieuw-Amsterdam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Diphoorn te verminderen. Lees ook meer info over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Diphoorn vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Somfy, D-Link, Foscam + Eve, Netamo, Yale, Hombli, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Diphoorn?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Diphoorn voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €1050,00. De daadwerkelijke prijs is afhakelijk van het soort systeem, extra services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 & €40,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €275,00 per aansluiting. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €525,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Diphoorn.


Postcodegebied: 7842

Plaats een reactie